Koncert u povodu Međunarodnog dana srednjoškolaca i Međunarodnog dana tolerancije

21.11.2012.
Koncert u povodu Međunarodnog dana srednjoškolaca i Međunarodnog dana tolerancije

Danas je održan koncertu u povodu Međunarodnog dana srednjoškolaca i Međunarodnog dana tolerancije koji je organizirao Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport na Trgu bana Josipa Jelačića. Tom prigodom su se prisjetili i tragično preminulog učenika Grafičke škole Luke Ritza i svih tragično stradalih učenika.

"Luka Ritz je bio jedan divan mladi čovjek tek nakon čije smo tragične smrti svi u Zagrebu i Hrvatskoj postali puno više svjesni obveze izgradnje nenasilnog društva. Nažalost, Luka Ritz je stradao samo iz jednog razloga, jer je bio drugačiji i jer je u tom tragičnom trenutku imao nešto što se nekome nije sviđalo.
Zato moramo graditi Zagreb kao grad jednakih šansi za sve, kao grad tolerancije. Divim se Lukinim roditeljima su nam svojim primjerom i svojim zalaganjem u teškim trenucima pokazali da je tolerantnost nešto za što se trebamo kao društvo boriti i u tome ne smijemo nikad stati. Jer nasilje nije rješenje problema, nego su to tolerancija, uvažavanje i otvoreni razgovor.", rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.