Kampanja o moždanom udaru - "Zato što me se tiče.."

28.10.2012.
Kampanja o moždanom udaru - "Zato što me se tiče.."

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić u subotu je zajedno s potpredsjednicima mr.sc. Tatjanom Holjevac i prof. dr.sc. Josipom Kregarom podržao kampanju Zato što me se tiče... koju u sklopu svjetske kampanje o moždanom udaru organizira  Hrvatsko društvo za prevenciju moždanog udara u suradnji s Gradski uredom za zdravstvo i branitelje i KBC Sestre milosrdnice, Klinikom za neurologiju.

Predsjednik Skupštine je na Cvjetnom trgu sudjelovao u  programu besplatnog mjerenja krvnog tlaka te izračunavanju rizika od moždanog udara, a razgovarao je i s liječnicima Savjetovališta za prevenciju moždanog udara.

Ciljevi akcije su upoznati širu javnost sa sve većim rizikom od moždanog udara, čimbenicima rizika moždanog udara te podići razinu svjesnosti o prevenciji moždanog udara. Naime, svake godine 15 milijuna ljudi širom svijeta doživi moždani udar, a njih gotovo šest milijuna umre od posljedica moždanog udara, svake dvije sekunde netko doživi moždani udar, svakih šest sekundi jedna osoba umre od moždanog udara, a jedna od šest osoba u dobi od 15 do 60 godina doživjet će moždani udar.