Interliber - Međunarodni sajam knjiga i učila

13.11.2012.
Interliber - Međunarodni sajam knjiga i učila

Otvoren je Interliber - Međunarodni sajam knjiga i učila. Pozdravne govore održali su Milan Trbojević, direktor Zagrebačkog velesajma, Davor Bernardić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba i prof.dr.sc. Andrea Zlatar Violić, ministrica kulture. Interliber se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. „Glavna prednost Interlibera je što knjiga dolazi direktno do čitatelja, često po vrlo povoljnoj cijeni. Ovaj Interliber je dokaz da je knjiga unatoč svim problemima s kojima se suočava od autorske proizvodnje do distribucije još uvijek među nama“, rekla je Andrea Zlatar Violić, ministrica kulture.
„Sajam Interliber je jedan važnijih međunarodnih sajmova na Zagrebačkom velesajmu, štoviše jedan od pet najvažnijih. Mi smo jako zadovoljni da je on po kvadraturi, po broju izlagača i zemalja koje na njemu sudjeluju na malo većoj razini nego prošle godine“ rekao je Milan Trbojević, direktor Zagrebačkog velesajma.
Više od 400 izlagača iz 20 zemalja sudjeluje na 35. Interliberu, međunarodnom sajmu knjiga i učila, koji se na Zagrebačkom velesajmu održava do 18. studenog. Ulaz na Interliber i ove je godine besplatan.
Predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić podsjetio je na povijest hrvatske knjige, koja počinje s tiskarom u Kosinju.
„Tradicija hrvatske knjige je jedna od najstarijih u Europi i to je ono čime se moramo ponositi“, rekao je.