Hrvatski tjedan zelene gradnje

21.01.2013.
Hrvatski tjedan zelene gradnje

 
U sklopu prvoga Hrvatskog tjedna zelene gradnje od 21. do 26. siječnja 2013. godine, u ponedjeljak je na zagrebačkome Ekonomskom fakultetu, u organizaciji Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj i uz potporu Gradske skupštine Grada Zagreba , održano stručno predavanje Zeleni studentski dan o zelenoj gradnji i održivom razvoju, korištenju obnovljivih izvora energije, CO2 otisku te ostalim relevantnim temama zelene ekonomije.
Ciljna skupina predavanja su studenti, većinom Ekonomskog, ali i drugih fakulteta. O značenju zelene ekonomije i potencijalu njezina razvoja u Republici Hrvatskoj studentima su govorili saborska zastupnica Mirela Holy, potpredsjednik Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj Hrvoje Kvasnička , predstavnici Saveza za energetiku Zagreba te profesori Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić istaknuo je važnost ovakvih predavanja o ekologiji, posebno o projektima za povećanje energetske učinkovitosti te kapaciteta za iskorištavanje obnovljivih izvora energije. „Brigom o okolišu i energetskoj učinkovitosti potičemo razvoj. Jedna od paradigmi u tehnološkom smislu koja stvara i razvija gospodarstvo je paradigma zelene tehnologije,“ istaknuo je predsjednik Skupštine.