EUROPSKI I SVJETSKI PRVACI KOD PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA

12.10.2017.
EUROPSKI I SVJETSKI PRVACI KOD PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBAPredstavnici Taekwondo kluba Jastreb, glavna tajnica i trenerica Tamara Pradegan te trener Matej Škreblin u pratnji uspješnih juniora, europskih i svjetskih prvaka Matea Zorka, Ane Taslak, Jana Marijana Kovačevića i hrvatskoga seniorskog reprezentativca Hrvoja Sepa, uručili su danas tijekom primanja građana predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andriji Mikuliću plaketu u znak zahvalnosti na suradnji i dosadašnjoj podršci. Iskoristili su prigodu i susret s predsjednikom kako bi ga informirali o svojim uspjesima, ali i budućim natjecanjima. Zatražili su pokroviteljstvo Gradske skupštine Grada Zagreba nad predstojećim „19. Jastreb Open – Kupom veleposlanika Republike Koreje“ te pozvali predsjednika GSGZ-a na otvorenje Kupa 26. studenog 2017. u Domu sportova.

- Možemo biti ponosni i zadovoljni što imamo ovakvu djecu koji su prvaci Europe i svijeta jer upravo oni na najbolji mogući način promoviraju naš grad i Republiku Hrvatsku – kazao je Andrija Mikulić, dodavši kako će Gradska skupština uvijek biti pokrovitelj događanja kojima se promoviraju sport i mladi, a pogotovo kada je riječ o natjecanju s humanitarnom notom, kao što je ovo natjecanje.

Predstavnici HAŠK Mladost Tomislav Družak, predsjednik Kluba, Zoran Emeršić, tajnik, te dopredsjednici, general Josip Lucić i Miro Pavlović izvijestili su predsjednika tijekom primanja o imovinsko-pravnim problemima s kojima se susreće ovaj najdugovječniji i najtrofejniji hrvatski klub.


 
- Okupljaju 30-ak klubova i više od 8.000 sportaša, a još im je prije više od sto godina Crkva dodijelila zemljište, što dokazuje da je već tad prepoznata njihov važnost. Kako bi se riješio ovaj problem zbog kojeg su s Gradom i u sudskom postupku, probat ćemo s gradonačelnikom Grada Zagreba dogovoriti sastanak kako bi se pokušalo nagodbom okončati ovaj postupak – zaključio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

Probleme koje muče zagrebačke ugostitelje predstavili su danas na primanju u Gradskoj skupštini predstavnici Udruženja ugostitelja Zagreb Franz Letica, predsjednik Udruženja, Mario Mikulić, tajnik Udruženja, te potpredsjednici Zlatko Puntijar i Vedran Gajski.- Priprema se prijedlog proračuna za 2018., što je idealna prilika da se učini sve što je moguće kako bi se našim ugostiteljima izašlo u susret te smanjilo porez na potrošnju, kao i komunalnu naknadu koja im otežava poslovanje. Ponuda ugostiteljske djelatnosti u Zagrebu je jako kvalitetna i stoga smo obvezni pomoći daljnjem razvoju turizma, a time i gospodarstva u Gradu – kazao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače na primanju u Gradskoj skupštini predstavila je svoj rad i najavila svoju ovogodišnju jubilarnu i svečanu, desetu obljetnicu koja će biti obilježena 7. studenog 2017. u prostorima HAZU-a. Iskoristili su prigodu i uputili predsjedniku Andriji Mikuliću poziv na proslavu te mu zahvalili na osobitom senzibilitetu koji kontinuirano pokazuje prema oboljelima. Predsjedniku Gradske skupštine darovali su i fotografiju "Dok lampioni lete u nebo", koju je tijekom prošlogodišnje proslave obljetnice Udruge na zagrebačkim fontanama snimio gospodin Tomislav Veić, član Udruge. Upravo je ta fotografija potom proglašena najboljom od 76.000 fotografija pristiglih iz cijelog svijeta na natječaj kojim je svjetski fotografski div Nikon obilježio svoju 100. godišnjicu postojanja.- Gradska skupština Grada Zagreba bit će pokrovitelj 10. obljetnice rada Udruge i smatram da uvijek treba podržati ljude koji sebe daju, koji su prošli fazu bolesti i nesebično danas pomažu drugima. To treba znati cijeniti – naglasio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, zaključivši da je ovaj način primanja građana postao tradicionalan te da će s tom praksom svakako nastaviti jer je to najbolji način da čuje bilo građana i njihova stajališta.