Dodjela ULUPUH-ovih nagrada u 2014. godini

12.12.2014.
Dodjela ULUPUH-ovih nagrada u 2014. godini

Pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, održana je dodjela ULUPUH-ovih nagrada u 2014. godini.

Ivan Faullend Heferer, umjetnički graditelj i restaurator orgulja, harmonija i klavira dobitnik je ovogodišnje Velike nagrade za životno djelo Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti Hrvatske ULUPUH.

ULUPUH je dodijelio i nagrade za najbolji izložbeni projekt 49. zagrebačkom salonu, za najbolji izdavački projekt monografiji “Prepoznatljivo svoja – kostimografkinja Ika Škomrlj” te za najboljeg mladog umjetnika Jeleni Blagović.

ULUPUH je uručio i godišnje priznanje za poseban doprinos ugledu udruge – Andrei Bassi i Tahiru Mujičiću, inicijatorima i autorima hrvatsko-mađarskog projekta “EU-UPO-Prepoznavanje” koji se ove godine realizirao kao razmjena šest izložbi između Zagreba i Pečuha.

Priznanje je dobio i Filip Tadin za kustoski i organizatorski angažman na izložbi “Reduciranje” kojom je promovirao oblikovanje arhitektonsko-urbanističkih maketa i ukazao na značaj koji makete imaju kao medij komunikacije između projektanata i javnosti.

Počasnim članom ULUPUH-a ove je godine proglašen Dinko Šokčević, povjesničar umjetnosti, ravnatelj Mađarskog instituta u Zagrebu i jedan od partnera u projektu EU-UPO-Prepoznavanje.

Nagrade su uručili predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor i Ivana Bakal, predsjednica ULUPUH-a.