DODJELA STIPENDIJA GRADA ZAGREBA ZA DEFICITARNA ZANIMANJA ZA POTREBE OBRTNIŠTVA I MEDICINSKE SESTRE/TEHNIČARE

25.02.2020.
DODJELA STIPENDIJA GRADA ZAGREBA ZA DEFICITARNA ZANIMANJA ZA POTREBE OBRTNIŠTVA I MEDICINSKE SESTRE/TEHNIČARE

U Staroj gradskoj vijećnici dodijeljene su stipendije Grada Zagreba učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva za školsku godinu 2019./2020. i to:
7 učenika Industrijske strojarske škole, 12 učenika Elektrostrojarske obrtničke škole, 21 učenik Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija, 3 učenika Škole za modu i dizajn, 22 učenika Obrtničke i industrijske graditeljske škole i 2 učenika Prehrambeno-tehnološke škole te 5 učenica koje se obrazuju za medicinske sestre opće njege.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet poručio je dobitnicima stipendija: "Ove stipendije će vama omogućiti školovanje, a mi ćemo kao društvo dobiti ljude koje jako trebamo, ljude koji se bave deficitarnim zanimanjima. Dobit ćemo i kadrove zbog čijeg nedostatka, loših uvjeta za rad i neadekvatnih plaća muku mučimo u zdravstvu. Nadam se da ćemo ovim stipendijama za medicinske sestre/tehničare uvjeriti vas da društvo vjeruje u vas, da je voljno investirati u vas, pomoći vam sa željom da ovdje ostanete raditi, živjeti i izgrađivati ovo društvo da bi vama mladima bilo bolje, ali i nama koji smo nešto stariji i neminovno ćemo jednog dana biti vama na skrbi. Čestitam svima koji su dobili stipendije, a zahvaljujem gradonačelniku i njegovim suradnicima na ovoj sjajnoj ideji".

"Sigurni smo da ćete vi dragi stipendisti svojim marljivim učenjem i radom postati nova pokretačka snaga razvoju i napretku vašeg Zagreba. Nastojimo zadržati taj kadar u Zagrebu, jer nam je on prijeko potreban.​ U ime Grada Zagreba, želim vam puno uspjeha u postizanju ovih ciljeva!, rekao je gradonačelnik posebno istaknuvši kako je ovo prvi puta da je Grad uveo i stipendije za medicinske sestre. Stipendije su dodijelili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet, zamjenica gradonačelnika dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević i Mila Jelavić, pročelnica Ureda za demografiju.U ime učenika okupljenima se obratio Teo Bešić, budući elektroničar-mehaničar: "Hvala gradonačelniku i svima u Gradskoj upravi na prilici koja nam je pružena. Obećavamo da ćemo vaše povjerenje opravdati i da ćemo biti dobri majstori kada završimo školovanje".

Kako bi podržali buduće obrtnike i medicinske sestre, svečanosti su prisustvovali i potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Ana Stavljenić Rukavina, potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Jozo Milićević, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić i predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić te mnogi drugi.