Dodjela nagrade Vesna Andrijević Matovac-VAM

28.02.2015.
Dodjela nagrade Vesna Andrijević Matovac-VAM
U Staroj gradskoj vijećnici pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, održala se tradicionalna dodjela nagrade Vesna Andrijević Matovac-VAM.

Nagradu je dobila Marija Hrašćanec, predsjednica udruge Mammae klub Varaždin za dugogodišnju predanosti i posvećenosti pružanju podrške ženama oboljelima i liječenima od raka dojke.

" Mi u udruzi zaista cijenimo upornost i entuzijazam u promicanju prevencije, u organiziranju brojnih preventivnih akcija s ciljem osvještavanja žena i javnosti o važnosti prevencije, osobito na području na kojem djeluje Mammae klub, ali i puno šire u suradnji s drugim organizacijama. Posebno bih istaknula osobni angažman Marije Hrašćanec u organizaciji manifestacije "Milenijska ružičasta vrpca" u Varaždinu, koju je Mammae klub iz Varaždina organizirao 2014. sa Savezom udruga protiv raka dojke i drugim članicama Saveza.", rekla je Almenka Balenović, predsjednica Udruge žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja SVE za NJU!.

"Najveće mi je zadovoljstvo kada uspijem razgovorom izmamiti osmijeh i umjesto pozdrava dobiti zagrljaj od osobe koja je došla potražiti podršku i pomoć, koja je došla prestrašena i često u stanju šoka, nesposobna u prvi tren izgovoriti ijednu riječ. Zato mi je velika čast primiti ovu nagradu kao potvrdu da sam napravila nešto što je i netko drugi prepoznao kao vrijednost", poručila je Marija Hrašćanec.
 
"Ponosam sam i zadovoljan što je Skupština i ove godine prijatelj i pokrovitelj ne samo ove svečanosti već i svih aktivnosti i programa kojima se bavi Udruga SVE za NJU! Osim članica i članova udruge, prijatelji smo i svim članovima obitelji oboljelih, njihovim najbližima, prijateljima, kolegama jer i oni su dio njihove, vaše i naše borbe da ima što manje oboljelih, a da oni koji se bore s tom bolešću, imaju najbolju lječničku skrb, ali i psihološku podršku. Zato vam od srca želim što manje oboljelih, što manje članova i što manje posla!", poručio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor.

Udruga SVE za NJU! od ove godine skrbi za žene oboljele od svih vrsta karcinoma.