Dimnjačarski obrt - nove tehnologije i stari problemi

31.07.2012.
Dimnjačarski obrt -  nove tehnologije i stari problemi

Potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Tatjana Holjevac posjetila je tvrtku specijaliziranu za inženjering i dimnjačarske poslove koja, ujedno, posjeduje i gradsku koncesiju za obavljanje dimnjačarske djelatnosti.

Na tragu brojnih prijedloga građana kako poboljšati dimnjačarske usluge, potpredsjednica GSGZ-a je održala nekoliko sastanaka s dimnjačarima i voditeljima tvrtki ne bi li čula i njihove prijedloge, ali i probleme. Želimir Jakobović, direktor ove tvrtke, je potpredsjednicu upoznao sa njihovim rješenjima elektronske obrade dokumenata jer radi se o trajnoj dokumentaciji koju prati niz specifičnosti, ali i sa prijedlozima kako povećati efikasnost u radu.

Nova tehnologija u postupcima provjere ispravnosti gradskih dimnjaka i novi materijali u građevinarstvu zagrebačke dimnjačare uvijek iznova potiču na usavršavanje u struci, ali i gradsku upravu da u postupcima donošenja odluka vezanih za ovaj stari obrt usvaja novonastale potrebe Grada uz uvažavanje novih pravila struke. Na klupama pred zastupnicima Gradske skupštine Grada Zagreba očekuje se da će se najesen naći novi prijedlog Odluke vezane uz dimnjačarstvo u Gradu Zagrebu.

Potpredsjednica Holjevac je i ovom prigodom pozvala putem medija građane Zagreba da iskoriste ljetno doba za obavljanje kontrole ispravnosti svojih kućnih dimnjaka i na taj način doprinesu vlastitoj, ali i općoj sigurnosti u našemu gradu.