PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

3.12.2015


U  povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u Staroj gradskoj vijećnici, održan je tradicionalni prijem za predstavnike udruga osoba s invaliditetom.

Uz domaćina, predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Darinka Kosora, tradicionalnom razgovoru s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom, nazočili su: gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, potpredsjednice Gradske skupštine Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević i Vesna Sudar, potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić, gradska zastupnica Katarina Tonković, zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Boris – Jakov Geričić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, pomoćnica pročelnice za zaštitu osoba s invaliditetom Marinka Bakula-Anđelić, te Marica Mirić, članica predsjedništva SOIH-a.

Iako je Grad Zagreb u zadnjih petnaest godina učinio mnogo u svrhu poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom, još uvijek postoji čitav niz zadataka koje je na tom području potrebno napraviti, zaključili su svi sudionici.

Između ostalog, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba obavijestio je predstavnike udruga da radovi na ugradnji lifta u Staroj gradskoj vijećnici, traju, te da će biti gotovi za dva do tri mjeseca. "Tako će i osobe s invaliditetom na sjednice Skupštine moći dolaziti kao i svi drugi građani", poručio je.