Čestitka predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja

5.8.2015


Poštovane Zagrepčanke i Zagrepčani,

dragi branitelji,


čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja, kada se s ponosom prisjećamo vojno – redarstvene operacije „Oluja“ i hrvatskih branitelja koji  su oslobodili veći dio Domovine i očuvali hrvatsku neovisnost. Oslobodilačka operacija Oluja će u hrvatskoj povijesti ostati trajan simbol pobjede i ponosa, a žrtva hrvatskih branitelja, primjer kako se brani Domovina.

S ponosom i zahvalnošću čuvamo uspomenu na sve hrvatske branitelje, invalide Domovinskog rata i članove obitelji poginulih i nestalih branitelja čija je žrtva duboko utkana u temelje hrvatske državnosti!

Svaka žrtva nas je zadužila i postavila obvezu da kao pojedinci, ali i kao društvo u cjelini nastavimo njegovati vrijednosti na kojima je nastala samostalna Hrvatska: zajedništvo, domoljublje, nesebičnost, toleranciju, požrtvovnost i odvažnost kada je najteže.

Drage sugrađanke i sugrađani, svi smo pozvani da u iskrenom nastojanju, nastavimo i dalje stvarati preduvjete za društvo u kojem se njeguje i čuva hrvatska povijest i baština, poštuje tuđe i različito, odbacuje loše, prihvaća bolje, a znanje i rad garantiraju gospodarsku stabilnost i neovisnost.

Svim pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske u domovini i u misijama i operacijama potpore miru diljem svijeta upućujem iskrene čestitke.

Sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja, a svim braniteljima: HVALA!Darinko Kosor
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba