Delegacija Kosova u Gradskoj skupštini Grada Zagreba

Delegacija Republike Kosovo u Gradskoj skupštini Grada Zagreba

Potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić, primio je delegaciju Instituta za lokalnu upravu iz Republike Kosovo. Delegaciju je vodio Besnik Tahiri, izvršni direktor tog Instituta. Delegacija se sastojala od predstavnika različitih institucija iz Kosova koji sudjeluju u programu „Akademije za lokalnu upravu“, studijskog programa koji je razvio Institut za lokalnu upravu Kosova, a cilj mu je razvijanje što učinkovitije lokalne uprave.
Potpredsjednik, gospodin Davor Bernardić u uvodnom izlaganju upoznao je delegaciju Instituta za lokalnu upravu iz Republike Kosovo s ustrojem, ovlastima i načinom rada Gradske skupštine Grada Zagreba, kao i gradske uprave, te lokalne i područne (regionalne) samouprave. 
Gostima su se s izlaganjem obratili i zastupnica Davorka Vukadin Samardžić, predsjednica Odbora za mjesnu samoupravu, zastupnik Dan Špicer, predsjednik Odbora za nacionalne manjine, kao i zastupnik Dominik Ettlinger, predsjednik Odbora za mladež, te su predstavili model lokalne samouprave i participacije nacionalnih manjina u političkom životu grada Zagreba. Gospodin Gzim Redžepi, zamjenik predsjednika Vijeća albanske nacionalne manjine i zamjenik pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo predočio je iskustvo u radu Vijeća albanske nacionalne manjine s pripadnicima albanske zajednice. 
Kosovski institut za lokalnu samoupravu nastoji doprinijeti procesima integracije Kosova u Europsku uniju kao i reformi lokalne uprave. Obrazovni program „Akademija za lokalnu upravu“ napredni je program obuke koji predviđa i studijske posjete regiji i čitavoj Europi, pa se u okviru tog programa odvila i posjeta Hrvatskoj.