Predstavnici Gradskog vijeća grada Lisburna posjetili Gradsku skupštinu

8.5.2015


Potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić i predsjednik Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju Tin Pažur primili su predstavnike Gradskog vijeća grada Lisburna (Sjeverna Irska).

U izaslanstvu grada Lisburna su bili: Colin McClintock, direktor za razvoj i planiranje  Gradskog vijeća Lisburna i Castlereagha, te vijećnici  Allan Ewart i Alderman Jim Dillon.

Nakon predstavljanja Gradske skupštine Grada Zagreba irskim vijećnicima, te upoznavanja načina rada njihovog Gradskog vijeća, razgovarali su o lokalnoj samoupravi općenito, te gospodarstvu, kulturi, turizmu, komunalnom gospodarstvu, planiranju razvoja grada i očuvanju kulturnih građevina.

“Drago mi je da smo imali mogućnost razmijeniti iskustva, a nadam se i suradnji Lisburna i Zagreba. Prvenstveno bismo se trebali fokusirati na IT sektor, gospodarstvo i industriju, te privlačenje sjevernoirskih turista. Kada govorimo o gospodarenju otpadom iskustva drugih zemalja i gradova, od iznimne su nam važnosti  jer Grad Zagreb još uvijek nije riješio taj problem.”, rekao je nakon sastanka potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić.

“Nadam se da je posjet Zagrebu i susret s predstavnicima Gradske skupštine Grada Zagreba prvi korak ka suradnji naših gradova. Razmjena iskustava uvijek je dobrodošla, posebno na području gospodarenja otpadom, problemom koji muči gotovo svaki veći grad u Europi. Gospodarska i turistička razmjena su prioritet, ali i podloga za kulturnu i društvenu.”, poručio je Colin McClintock, direktor za razvoj i planiranje  Gradskog vijeća Lisburna.