Obilazak sportskih terena SRC Svetice

24.3.2015U pratnji članova Atletskog kluba Zagreb Ulix i Atletskog kluba Svetice, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor je obišao sportske terene SRC Svetice.

Uprava i članovi atletskih klubova koji koriste spomenute terene, željeli su pokazati u kakvim, neadekvatnim, uvjetima treniraju vrhunski atletičari. 

U obilasku su im se pridružili: tajnik Zagrebačkog atletskog saveza Franjo Kordić, treneri AK Zagreb Ulix Igor Čordaš i Hrvoj Cik, tajnica AK Zagreb Ulix Zvjezdana Grganja, te sportaši: Andrea Ivančević, državna rekorderka i finalistica dvoranskog prvenstva Europe 60pr, Ivana Lončarek, državna rekorderka i finalistica Europskog prvenstva do 23 godine 100 pr, te Marko Prugovečki, hrvatski reprezentativac u skoku u dalj 8.00 m.

" Na poziv atletskih klubova koji djeluju na SRC Svetice, došli smo obići njihove prostore i terene. Šteta je da u minimalnim uvjetima, treniraju vrhunski atletičari. Na žalost, unatoč uloženom trudu i dobroj vjeri s kojom su Grad Zagreb i Gradska skupština nastojali uskladiti uvjete realizacije projekta s Hrvatskim nogometnim savezom, još uvijek nismo uspjeli dobiti pisanu suglasnost da Kaptol neće uložiti žalbu na građevinsku dozvolu. Naime, naknadno smo upoznati s činjenicom da za ovaj prostor još uvijek nisu riješeni imovinsko - pravni odnosi. Nadam se da ćemo to uskoro riješiti.", rekao je Darinko Kosor.

"Otkad je najavljena izgradnja kampa Svetice, ponadali smo se da će se naši problemi riješiti, ali na žalost uvjeti su sve lošiji i lošiji. Sportaši osim nemaju adekvatne terene, na žalost se nemaju niti gdje istuširati. U prostorima koje koriste, nema tople vode, ni grijanja. Zaista se nadamo da će se uskoro osigurati svi uvjeti za početak radova.", rekao je trener AK Zagreb Ulix Igor Čordaš.