Delegacija Gradske skupštine Grada Zagreba odala počast Borisu Špremu

30.9.2014

 
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor danas je s potpredsjednicom Gradske skupštine Grada Zagreba Vesnom Sudar, tajnicom Gradske skupštine Grada Zagreba Mirjanom Lichtner Kristić i članovima Kabineta, na drugu obljetnici smrti, odao počast preminulom predsjedniku Hrvatskog sabora i bivšem predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba Borisu Špremu.

Boris Šprem preminuo je 30. rujna 2012. Na čelu Gradske skupštine Grada Zagreba proveo je tri godine, od lokalnih izbora 2009. do siječnja 2011. godine, te se svojim odmjerenim ali i odlučnim stilom nametnuo gradskim zastupnicima i građanima Zagreba kao lider kojeg je krasila profesionalnost, skromnost, jednostavnost, dobronamjernost i srdačnost. To ga je otvoreno i plemenito srce vodilo kroz život, mudro prepoznajući i rješavajući različite gradske probleme.

Boris je bio je čovjek kojemu se vjerovalo, snaga mu je bila u jednostavnosti, skromnosti i pristupačnosti. Uvijek je bio spreman za razgovor. Argumentima se borio za svoje stavove. Osoba koja je svojim doprinosom, radom i plemenitosti, dobroti i zauzetosti za ideale, kolege i suradnike, trajno upisana u naša sjećanja. Bio je izuzetna osoba i nikada nije izgubio osjećaj za čovjeka i pravdu. Uvijek je bio na strani slabijih, zbog čega je uživao nepodijeljen ugled i poštovanje svih onih s kojima je dolazio u kontakt.

Borisovo je čovjekoljublje uključivalo i njegovo domoljublje. Nije smatrao da je to potrebno posebno isticati. Za njega se to podrazumijevalo. To je dokazao cijelim svojim životom.

Njegov lik i veliko srce ostaje zauvijek u našem sjećanju, a Grad Zagreb kojem je služio svim svojim srcem, čuvati će spomen na Borisa Šprema.