Izborna skupština Matice umirovljenika Hrvatske

5.5.2014

U Staroj gradskoj vijećnici održana je Izborna skupština Matice umirovljenika Hrvatske. Na Skupštini se razgovaralo o aktualnoj mirovinskoj situaciji, a izabrano je i novo vodstvo. Predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske postao je Josip Kovačić. „Gradska skupština Grada Zagreba uvijek je nastojala maksimalno izaći u susret umirovljenicima, a to ćemo nastaviti i dalje.

Svjesni smo da trenutni položaj umirovljenika u društvu nije dobar, ali ćemo nastojati napraviti sve što je u našoj nadležnosti da stvari promijenimo na bolje. Također bih se i prisjetio preminulog predsjednika Matice Josipa Vinceka pod čijim je vodstvom Matica umirovljenika Hrvatske zadržala status najveće udruge civilnog društa, a koja danas okuplja 272.000 članova.“, rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor.

„Umirovljenici razumiju gospodarske probleme u državi, ali ne mogu prihvatiti opravdanja za stanje u kojem je prosječna mirovina 2,5 puta manja od prosječne plaće. Prosječna mirovina danas iznosi 2.252 kune, a čak 561.000 umirovljenika prima prosječnu mirovinu od svega 1.247 kuna.“ rekao je novi predsjednik Matice Josip Kovačić. -