Predsjednik Gradske skupštine posjetio Centar za rehabilitaciju SILVER

20.9.2012

 U sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić posjetio je Centar za rehabilitaciju Silver te se upoznao s radom stručnjaka u obuci pasa za pomoć pri kretanju osoba s invaliditetom,  ali i o ponašanju prema njima u prometu. 

Centar za rehabilitaciju Silver ustanova je socijalne skrbi jedinstvena u ovom dijelu Europe, koja u rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad sa psima pomagačima (psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi).

 

„Odlika modernih i razvijenih društava jest pomagati onima kojima je to najpotrebnije. I to treba stalno ponavljati. Potrebna nam je promjena svijesti, a ona dolazi iz srca. Zagreb će po ovom pitanju biti srce Hrvatske“, poručio je predsjednik Gradske skupštine. Pohvalio je djelatnike i volontere Centar za napore koje ulažu u to da osobe s invaliditetom učine što samostalnijima u njihovom svakodnevnom funkcioniranju.

 

Centar za rehabilitaciju Silver ovom su prigodom posjetila i djeca iz vrtića i Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG.