Otvoreni sajmovi na Zagrebačkom velesajmu

20.9.2012

Sajam županija, Sajam energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, Treći međunarodni sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti Mystic te Kolektivne izložbe stranih zemalja otvoreni su danas na Zagrebačkom velesajmu, koji će u ovom jesenskom terminu trajati od 19. do 23. rujna.

Jesenske sajmove Zagrebačkog velesajma otvorio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović naglasivši kako gospodarski uspjeh ovisi o Vladi koja svojim zakonima i mjerama u racionalizaciji, kvalitetnoj produkciji i otvaranju tržišta stvara preduvjet za izlazak iz krize.

Nazočnima se obratio i potpredsjednik Vlade Branko Grčić, a otvorenju su prisustvovali i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević te predstavnici Zagrebačkog holdinga.

Na sajmovima će se posjetiteljima predstaviti više od 600 izlagača iz 17 zemalja i Republike Hrvatske, na više od 26.000 kvadratnih metara prostora u 11 izložbenih hala i na otvorenom prostoru.