Druženje trnjanskih osnovnoškolaca sa članovima Udruge Ozana

28.5.2019


Društvo za športsku rekreaciju (DŠR) Staro Trnje i Braniteljska zadruga Staro Trnje organizirali su još jedno, tradicionalno, druženje trnjanske osnovnoškolske djece sa članovima udruge Ozana.

Bila je ovo prigoda i za proslavu 120 godina OŠ Trnjanska Zagreb. Nakon pjesme i plesa članova udruge i učenika osnovne škole, sve je razveselio Adam Končić pročitavši pjesme Antuntun i Grga Čvarak.

U druženju s djecom predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet poručio im je: “Ako trčite brže od nekoga, usporite, trčite zajedno. Ako čitate bolje od nekoga, pomognite mu da pročita kad i vi. Nitko nije manje vrijedan. Svi mi vrijedimo jednako. Pomažite jedni drugima. Učite jedni od drugih“.

Ravnateljica OŠ Trnjanska Zagreb Nada Šimić, Vjera Lukavečki, ravnateljica Centra Ozana i Krešimir Končić, upravitelj Braniteljske zadruge Staro Trnje obećali su ponovno druženje.

Ozanovci su organizatorima i gostima podijelili i poklone, rukotvorine koje izrađuju polaznici radionica u centru Ozana. 

Udruga "OZANA" osnovana je 1991.godine u svrhu poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. 2002. godine udruga je osnovala OZANA – Dnevni centar za rehabilitaciju i radne aktivnosti (Centar OZANA) u kojem nudi uslugu poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama kroz brojne sadržaje i aktivnosti usmjerene provođenju psihosocijalne rehabilitacije.