Nastupni posjet veleposlanika SAD-a u Republici Hrvatskoj W. Roberta KohorstaPredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić u razgovoru s veleposlanikom SAD-a  W. Robertom Kohorstom naglasio je kako dvije zemlje imaju dobre partnerske odnose i suradnju. Grad Zagreb je otvoren za suradnju i unaprjeđenje gospodarskih odnosa te nastoji stvoriti uvjete kako bi se u budućnosti omogućila i olakšala investicijska ulaganja. U tom smislu, naglasio je predsjednik Gradske skupštine, potrebno je napraviti katalog investicija za ulaganja.
Na sastanku  se razgovaralo o  značaju, ovlastima, ustroju i načinu rada u Gradskoj skupštini Grada Zagreba,  a bilo je govora i o realizaciji Američke međunarodne škole za koju je Gradska skupština Grada Zagreba jednoglasno donijela Zaključak o osnivanju i prijenosu prava građenja - u svrhu realizacije projekta izgradnje - Američke međunarodne škole.
Sastanku je uz predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba nazočila i gospođa Mirjana Lichtner Kristić, dipl. iur., pročelnica Stručne službe Gradske skupštine.