Jubilarnom 10. konferencijom o DOP-u obilježeno desetljeće tradicije u području održivog razvoja i DOP-a

20.11.2018
 
U Zagrebu je održana 10. jubilarna konferencija o društveno odgovornom poslovanju i 11. dodjela nagrada Index DOP-a na kojoj su se pozdravnim govorom okupljenima obratili ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić, pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Ana Odak, pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ivica Bošnjak, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore dr.sc. Tomislav Radoš, predstavnica organizatora Upravnog vijeća HR PSOR-a Marta Brkić te predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

U svom izlaganju, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba istaknuo je da će konferencija dati dodatni doprinos podizanju svijesti o važnosti društveno odgovornog poslovanja na svim razinama te da će, zahvaljujući mnogobrojnim domaćim i stranim stručnjacima, dati temeljni okvir o budućnosti tržišta rada i razjasniti važnu ulogu investicija u postizanju održivog rasta i razvoja cjelokupnog gospodarstva.

Odgovorno poslovanje, odgovornost prema društvu i poduzeću trebaju biti krucijalni dio svakog poslovanja, a poslovanje s profitom i vođenje brige o zaposlenicima, okolišu i zajednici danas je standard u svim europskim zemljama - naglasio je dr. sc. Andrija Mikulić.

Na konferenciji su dodiljene i nagrade za rangiranje poduzeća prema društveno odgovornom poslovanju - Index DOP-a.