ODRŽANA 83. ZLATNA IGLA

18.10.2018


Najdugovječnija modna manifestacija u ovom dijelu Europe – 83. Zlatna igla Zagreb, održana je u srijedu, 17. listopada u Studiju 10 Hrvatske radiotelevizije.

Riječ je o tradicionalnoj modnoj reviji na kojoj svake godine sudjeluje velik broj različitih struka - frizeri, kozmetičari, obrtnici za izradu kožne galanterije, postolari, krznari, klobučari, zlatari, modni dizajneri, a ove godine prvi put su samostalno nastupili i zlatari.

Uz brojne uzvanike modnu reviju domaćih obrtnika pogledao je i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić koji je istaknuo da je ponosan na zagrebačku obrtničku tradiciju

- To je jedan od simbola našeg grada. Kada govorimo o obrtništvu i zanatstvu, znamo da Zagreb od 13. stoljeća počinje s razvojem obrta preko cehova i bratovština do, danas, udruženja i komora. S već tada zavidnim brojem obrtnika i obrta nimalo nismo zaostali za gradovima srednje Europe.
Drago mi je što zagrebački obrtnici danas na ovakav način mogu demonstrirati svoje usluge i pokazati visoku kvalitetu. Kao predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba uvijek ću ih podržavati i zalagati se za njihove interese. – rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.