OBLJETNICA SMRTI BORISA BUZANČIĆA

9.10.2018


U povodu obilježavanja obljetnice smrti pok. Borisa Buzančića, prvoga gradonačelnika Grada Zagreba nakon osamostaljenja Republike Hrvatske, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić, u utorak 9. listopada 2018., na Gradskom groblju Mirogoj položio je vijenac i zapalio svijeću na njegovu posljednjem počivalištu.

- Ovo je prilika da se prisjetimo i odamo počast Borisu Buzančiću te mu na taj način zahvalimo na svemu što je učinio za Grad Zagreb u tada politički, vrlo složenim trenucima. Znamo svi da je bio svestran, bavio se glumom i bio je ne samo prvi gradonačelnik Zagreba, nego po tadašnjem ustrojstvu i predsjednik Gradske skupštine. U vrijeme kada je Zagreb bio izložen velikom valu prognanika zbog velikosrpske agresije, vrlo je usko surađivao s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. Kao što je suradnja između gradske i nacionalne razine i danas dobra, držim da bez te suradnje, kako danas, tako i tada, nije moguć napredak – kazao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

Uz predsjednika, u obilježavanju su sudjelovale i doc. dr. sc. Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, te Mirjana Lichtner Kristić, tajnica Gradske skupštine Grada Zagreba.