PRVA OBLJETNICA CENTRA „LUKA RITZ“

2.10.2018


Centar za pružanje usluga u zajednici „Savjetovalište Luka Ritz“ 2. listopada u Staroj gradskoj vijećnici svečano je obilježio prvu godišnjicu rada, kao ustanova socijalne skrbi koju je osnovao Grad Zagreb prepoznajući važnost sustavnog rada na prevenciji i rješavanju širokog spektra problema i teškoća u ponašanju djece i mladih.

Svečanosti je uz visoke uzvanike nazočio i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić, koji je istaknuo da je u ovih godinu dana rada otkad postoji ustanova Centar „Luka Ritz“, ali i svih prethodnih godina otkad postoji savjetovalište, postignuto mnogo.

- Kao društvo postali smo svjesniji problema nasilja, teškoća s kojima se susreću mladi. I zato mi je drago vidjeti da danas postoje stručnjaci koji pomažu mladima da prevladaju i ublaže probleme s kojima se susreću, da postoji mjesto i za roditelje koji mogu potražiti rješenje za probleme sa svojom djecom, da postoji ustanova koja nije samo socijalna ustanova, nego je i odgojna i obrazovna, mjesto puno topline koje pomaže u razvoju djece, obitelji i zajednice u cjelini. Na tome i na svemu što ste postigli neizmjerno vam hvala!

Čvrsto vjerujem da je Luka i dalje u srcima naših sugrađana, a zahvaljujući osnivanju Centra „Luka Ritz“, njegovo će se ime spominjati još generacijama. Čestitam vam na dosadašnjem radu i želim vam mnogo uspjeha i u budućnosti! – rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.