Dodjela nagrade Vesna Andrijević Matovac – VAM

14.2.2014

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor nazočio je svečanoj dodjeli nagrade Vesna Andrijević Matovac – VAM koju je treću godinu zaredom organizirala Udruga SVE za NJU. Pokrovitelj nagrade je Gradska skupština Grada Zagreba.

„Smatram, osobno, da nam je svima potrebno međusobno razumijevanje, a suradnja i zajednički rad nas institucija i udruga kao partnera koji mogu doprinijeti boljem i efikasnijem ostvarivanju ciljeva na dobrobit naših građana. Udruga „Sve za nju“, udruga je žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i nas, političke vlasti, nadam se da mogu reći- prijatelja. Ponosan sam i zadovoljan da je Gradska skupština Grada Zagreba ponovo taj prijatelj, koji podržava i razumije rad udruge. Gradska skupština će i dalje podržavati vaš rad. Nadam se i više nego do sad.“, poručio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Dobitnica nagrade VAM je PAULA BOBANOVIĆ, novinarka:

- za doprinos u osvješćivanju javnosti o potrebi prevencije raka dojke i pružanja psihosocijalne potpore ženama oboljelima od raka kroz tekstove, intervjue, a osobito kao scenaristica, ali i protagonistica filma „Vidimo se za godinu dana“ u kojem je s javnosti podijelila svoju intimnu priču čime je dala podršku brojnim oboljelim ženama.

Svečanosti su nazočile i potpredsjednice Gradske skupštine Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević i Vesna Sudar.