ČESTITKA U POVODU DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI TE DANA HRVATSKIH BRANITELJA

3.8.2018


Poštovane Zagrepčanke i Zagrepčani,
dragi hrvatski branitelji!

Na ovaj poseban dan naše novije povijesti slavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, u spomen na 5. kolovoza 1995. kada su hrvatske postrojbe oslobodile Knin, simbol pobjede u Domovinskom ratu, a zatim i ostale dijelove okupiranih krajeva Lijepe Naše od velikosrpske agresije.

Dan je to veličanstvene hrvatske pobjede, dan ponosa i slave, kada su sve oči uprte u kraljevski grad Knin, s čije se tvrđave svake godine podiže barjak, baš kao što je to učinio i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman nakon završetka same akcije Oluja.

Naša je dužnost nastaviti njegovati tada iskazano zajedništvo, ljubav prema domovini, snagu i požrtvovnost kako bismo unaprijedili i ojačali Grad Zagreb i Hrvatsku te sačuvali hrvatsku povijest i baštinu.

S dubokim poštovanjem na ovaj se dan prisjećamo svih hrvatskih branitelja i odajemo im počast, a posebno poštovanje odajemo poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote trajno utkali u slobodu i neovisnost samostalne i suverene Republike Hrvatske.

U ime svih zastupnika Gradske skupštine Grada Zagreba i svoje osobno, Zagrepčankama i Zagrepčanima i svim građanima Republike Hrvatske čestitam 5. kolovoza, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 23. obljetnicu Vojno-redarstvene akcije Oluja.

dr. sc. Andrija Mikulić,
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba