VITEŠKO ALKARSKO DRUŠTVO SINJ I KK BOSCO – ZAGREB NA PRIJMU KOD PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA

20.6.2018


Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić u srijedu 20. lipnja 2018. u Kabinetu je primio izaslanstvo Viteškoga alkarskog društva Sinj i Košarkaškog kluba Bosco – Zagreb.

Viteško alkarsko društvo Sinj predvođeno predsjednikom Stipom Jukićem i gradonačelnicom Grada Sinja Kristinom Križanac, izvijestilo je predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba o tijeku priprema za ovogodišnju 303. Sinjsku alku. 

- Alka je zahvaljujući svojoj višestoljetnoj tradiciji postala brend Cetinske krajine i tako pridonijela njezinoj promociji i razvoju turizma – istaknula je sinjska gradonačelnica Kristina Križanac, dok je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić naglasio:

- Sinjska alka je od nacionalne važnosti i zato je potrebno sustavno rješenje kojim će se pripomoći njezin daljnji razvoj i dugovječnost, kako bi ovakva manifestacija koja je prepoznatljiva diljem svijeta dobila poziciju kakvu zaslužuje.

Predstavnici Košarkaškog kluba Bosco – Zagreb uručili su predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba plaketu u znak zahvalnosti za pokroviteljstvo Gradske skupštine Grada Zagreba nad 2. Don Bosco kupom, koji je održan 5. svibnja ove godine.Ivan Marjanović, predsjednik Kluba, zahvalio je na dosadašnjoj suradnji i podsjetio da je seniorska ekipa, nakon uspješne sezone u Prvoj hrvatskoj ligi, ostvarila ulazak u najelitnije natjecanje hrvatske košarke HT Premijer ligu, što je povijesni uspjeh.

Na tome im je čestitao predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić, koji je posebno pohvalio nesebičnost kojom vodstvo Kluba radi na dobrobit najmlađih i najpotrebitijih:

- Pružit ćemo pomoć u svakom segmentu jer samo zajedničkim radom možemo doći do cilja!