ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA POVODOM DANA ORUŽANIH SNAGA REPUBLIKE HRVATSKE I DANA HRVATSKE KOPNENE VOJSKENa stadionu u Kranjčevićevoj ulici 28. svibnja 1991. godine hrvatska vojska i policija prvi puta je predstavljena hrvatskoj javnosti. Svečana smotra Zbora narodne garde bila je početak stvaranja hrvatske vojske.

Oružane snage Republike Hrvatske danas su suvremena i profesionalna vojna organizacija, pripravna da u svakom trenutku odgovori svim izazovima te pored vojnih zadaća, daju i veliki doprinos pomažući hrvatskim građanima u slučaju nesreća, nepogoda, traganju i spašavanju te hitnom zračnom prijevozu.

S poštovanjem izražavam zahvalnost svima koji su ostvarenju i obrani naše slobode i neovisnosti dali svoj doprinos, a posebice hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata koji su na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, najviše zaslužni što danas imamo državu.
 
Svim pripadnicama i pripadnicima Hrvatske vojske, Ministarstva obrane, hrvatskim braniteljima i članovi njihovih obitelji, čestitam Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan Hrvatske kopnene vojske, uz želju da s istim žarom kao i u obrani Domovine, pridonose izgradnji i ugledu Oružanih snaga te promicanja nacionalnog identiteta naše Hrvatske.
 
 
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba
dr. sc. Andrija Mikulić