UMJETNIČKA ORGANIZACIJA CRISTOFORIUM I GORNJOGRADSKA GIMNAZIJA NA PRIJMU KOD PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA

23.5.2018


Umjetničku organizaciju „Cristoforium“, koja organizira ciklus koncerata u Staroj gradskoj vijećnici te učenike i profesorice Gornjogradske gimnazije u srijedu 23. svibnja 2018. na primanju građana ugostio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

„Cristoforium“, koji su osnovali otac i sin, Ljubomir i Danijel Gašparović, ove godine sadržajno, izborom i savjetom svesrdno potpomaže inicijativu predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba da Stara gradska vijećnica ugosti ciklus koncerata klasične glazbe u izvedbi mladih i vrsnih umjetnika, a koji se održava svakoga prvog ponedjeljka u mjesecu.Tom su prilikom prije ljetne stanke ciklusa predsjedniku Gradske skupštine predstavili svojevrsni rezime ovog sve posjećenijeg ciklusa koncerata, ističući kako je od studenoga prošle godine do sada ugostio više od 20 mladih i perspektivnih glazbenika, koji su svojim izvedbama oživjeli prostor Galerije Kristofora Stankovića.

Izrazili su nadu u nastavak suradnje u novoj akademskoj godini te molbu da Gradska skupština Grada Zagreba podrži ciklus i entuzijazam mladih glazbenika financijskim pokroviteljstvom.

Ljubomir i Danijel Gašparović, obojica vrsni i priznati hrvatski pijanisti, inače su i vlasnici neprocjenjivoga kulturnog blaga - povijesnih klavira koje već godinama pokušavaju darovati Gradu Zagrebu, stoga je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić predložio organizirati zajednički sastanak s Gradskim uredom za kulturu.

- Učinit ću ono što je u mojoj moći, a to je organizirati radni sastanak na kojem ćemo utvrditi koji su problemi te kako ih riješiti. Što se tiče ciklusa koncerata, ne vidim razloga da se suradnja ne nastavi i iduće sezone. Gradska skupština Grada Zagreba mora biti otvorena javnosti, a ne sumnjam da će ovi kvalitetni koncerti oplemeniti ovaj prostor – rekao je predsjednik Mikulić.

Učenici Gornjogradske gimnazije posjetili su Gradsku skupštinu Grada Zagreba u pratnji pedagogice Maje Vulić i profesorice sociologije i politike i gospodarstva Ive Limanović Kurnik, kako bi se upoznali s vrijednošću angažmana u lokalnoj i regionalnoj samoupravi te razgledali Staru gradsku vijećnicu.
Iskoristili su priliku i predsjednika pitali o njegovu političkom djelovanju, obvezama koje ima kao predsjednik Gradske skupštine i o funkcioniranju Skupštine.- Drago mi je što su pokazali interes za dolaskom jer, nažalost, mnogi mladi ne znaju što je Gradska skupština Grada Zagreba, koje su joj zadaće niti kako radi. Ovo je bila prilika da ponešto nauče, ali prije svega da u neformalnoj atmosferi upoznaju drugi parlament Hrvatske, iznutra – kazao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.