ČESTITKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA U POVODU MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA

30.4.2018

 
Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,

Međunarodni praznik rada simbol je borbe za bolji položaj radnika, ali i podsjetnik na sve nedaće s kojima su se radnici suočavali tijekom prošlosti. Pravo na rad i slobodu rada jedno je od najvažnijih ljudskih prava, a stvaranje društva u kojem će biti više zaposlenih i u kojem će radnici moći dostojanstveno živjeti od svoga rada ono je čemu uvijek treba težiti.

Iako hrvatsko gospodarstvo bilježi dobre stope rasta, dio sugrađana još nije dovoljno osjetio poboljšanje, a neki ni sigurnost primanja, koja još uvijek zaostaju u odnosu na primanja drugih zemalja članica Europske unije.
Stoga se nadam i vjerujem da će u Gradu Zagrebu i Republici Hrvatskoj biti sve više radnih mjesta, sve više zaposlenih mladih ljudi te da će u ovoj modernoj demokraciji odnos prema radu i radništvu biti bolji.

U ime svih zastupnika Gradske skupštine Grada Zagreba svima koji žive od svoga rada, njihovim obiteljima i svim sugrađankama i sugrađanima čestitam 1. svibnja – Međunarodni praznik rada i blagdan svetoga Josipa Radnika.
 
dr. sc. Andrija Mikulić
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba