PRIMANJE GRAĐANA

14.2.2018Udruga Janjevo – Zagreb posjetila je danas predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andriju Mikulića tijekom tradicionalnog primanja građana koje se održava svake srijede u njegovu Kabinetu.

Udruga je osnovana 1993. te okuplja Zagrepčane koji njeguju tradiciju i čuvaju spomen na zavičajnu ostavštinu. Udruga jedanput na godinu organizira manifestaciju Dani janjevačke riječi, a mjesto održavanja su Kistanje, Janjevo ili Zagreb koji se svake godine izmjenjuju u domaćinstvu. Ovogodišnja, deveta manifestacija, bit će održana u Zagrebu u travnju, a predstavnici Udruge iskoristili su posjet kako bi zatražili pokroviteljstvo Gradske skupštine Grada Zagreba te pozvali predsjednika Gradske skupštine na manifestaciju.

- Naši prijatelji iz Janjeva su najstarija hrvatska dijaspora i drago mi je vidjeti da je mlađi naraštaj preuzeo vodstvo Udruge. Njeguju svoju kulturu, povijest i bit će mi drago da Gradska skupština bude pokrovitelj ovog događaja – rekao je nakon susreta predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

Predsjednika su posjetili i predstavnici Udruge za bolesti štitnjače koji su predstavili inicijativu za osnivanje besplatnog telefona na kojem bi se pružala psihološka pomoć oboljelima. Takvu je ideju predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba podržao ističući kako će uvijek podržavati rad svih onih koji nesebično pomažu drugima.