PRIMANJE GRAĐANA

7.2.2018


U Kabinetu predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba u Staroj gradskoj vijećnici i ove je srijede, 7. veljače, održano tradicionalno primanje građana i predstavnika udruga građana..

Predsjednik dr. sc. Andrija Mikulić tako je primio kolegu saborskog zastupnika, predstavnika romske nacionalne manjine Veljka Kajtazija i predsjednicu Saveza Roma u Republici Hrvatskoj „Kali Sara“ Suzanu Krčmar, s kojima je razgovarao o obilježavanju desete godišnjice rada Saveza i prigodnom izdanju publikacije „10 godina Kali Sare“, za koju će zatražiti pokroviteljstvo Gradske skupštine Grada Zagreba.

Tijekom susreta Kajtazi je istaknuo kako je ovo jedna od najaktivnijih udruga koja je uspjela ujediniti Rome i tako napraviti iskorak. Napominjući da je ovo prvi put da je primljen u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, istaknuo je da se u budućnosti nada boljoj suradnji između predstavnika romske nacionalne manjine i Grada Zagreba.

- Suradnja je relativno dobra, ali uvijek može biti još bolja, stoga ovim susretom možemo označiti novi, bolji i kvalitetniji početak suradnje. U ovu ste kuću uvijek dobrodošli – naglasio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

Na susret su došli i predstavnici Hrvatske udruge vojnih minijaturista, koji su predsjedniku uručili posebno priznanje i zahvalu za potporu radu Udruge, koja već dugi niz godina organizira maketarski kup Crna kraljica, upravo pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba.

- Ovi ljudi imaju strašan entuzijazam i maksimalno daju sebe za promociju tehničke kulture. Na kupu okupljaju stotinjak sudionika, a prošle godine u Zagreb je pozvan i svjetski maketarski prvak, što je dodatno pridonijelo promociji Zagreba, ali i Hrvatske na svjetskoj razini i na tome im hvala! – rekao je Mikulić.

Predstavnici Osnovne škole „Matko Laginja“ predsjednika su tijekom susreta pozvali na proslavu 50. godišnjice postojanja škole, koja će se obilježiti 22. veljače s početkom u 18.00 sati, a s obzirom na to da je riječ o, kako kaže dr. sc. Andrija Mikulić, velikoj, jubilarnoj proslavi, pozivu će se rado odazvati.