TRADICIONALNO NOVOGODIŠNJE PRIMANJE ZA NOVINARE

25.1.2018


Tradicionalno novogodišnje primanje za novinare u palači Dverce 24. siječnja 2018. zajednički su organizirali predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

U ime novinara na prijemu su se zahvalili i prigodno obratili Saša Leković, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, koji je izrazio želju da se u novoj godini u suradnji s Gradom Zagrebom ozbiljno počne raditi na realizaciji ideje o osnivanju Muzeja medija, i Katja Kušec, predsjednica Hrvatskog društva novinara i publicista, koja je istaknula brojne probleme novinarske struke, no zaključila kako „usprkos svim problemima, možemo ipak reći da je hrvatski medijski prostor još uvijek donekle demokratičan, a to prije svega zahvaljujući upornim pojedincima novinarima koji ne odustaju od objektivnog novinarstva“.

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić novinarima je zahvalio na uspješnoj suradnji u 2017. te poželio da 2018. bude barem na razini prošlogodišnje, ako ne i bolja.

„Hvala vam što pratite naš rad, što ga – kada je to potrebno – i kritizirate, upozoravate na propuste, jer to i jest uloga medija. Da bude korektiv, da bude glas javnosti. Držim da smo dobro i kvalitetno radili. A možemo li bolje - pa vjerojatno možemo“, rekao je Mikulić te poručio novinarima da su im vrata Gradske skupštine uvijek otvorena.

Predsjednik je podsjetio i da su tijekom protekle godine veliku pozornost posvetili modernizaciji novinarske sobe u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, a sve kako bi se, kako je rekao, „kolegama i prijateljima“ olakšao njihov rad.