NAJUZORNIJA SEOSKA ŽENA 2017. KOD PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA

18.10.2017Renatu Bedeković iz Grada Zagreba, koja je na državnom izboru u Karlovcu proglašena najuzornijom seoskom ženom 2017. u konkurenciji od 14 marljivih kandidatkinja iz 10 županija i Grada Zagreba, primio je danas u Gradskoj skupštini Grada Zagreba predsjednik dr. sc. Andrija Mikulić.

Predsjednik Gradske skupštine uručio je gospođi Bedeković prigodne darove te čestitao na ovom vrijednom priznanju, koje je posebno i s obzirom na činjenicu da je u 18 godina održavanja izbora ove godine prvi put poslana predstavnica Grada Zagreba.

Pobjednicu natjecanja, kako je istaknula Renata Bedeković, bira stručni ocjenjivački sud prema sljedećim kriterijima: lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, zalaganje za razvitak i napredak društvenoga, kulturnoga i gospodarskog života, obitelji i zajednice, ugled u sredini.

Kako je istaknula, sretna je što je prepoznata vrijednost njezina obiteljskoga poljoprivrednog gospodarstva, ali i što je na nacionalnoj razini imala priliku promovirati ne samo Grad Zagreb nego i Jakuševec kao mjesto marljivih i sposobnih ljudi. 

Inače, obiteljski OPG Bedekovići nalazi se u Jakuševcu, bavi se uzgojem svinja, proizvodnjom i preradom vrhunskih mesnih proizvoda, a sami proizvode i hranu za životinje na ukupno 36 hektara zemlje. Obitelj na svom imanju u Vukomeričkim goricama hrani 300 svinja, 46 krmača i 150 odojaka, a osvajači su i brojnih medalja za kvalitetu svojih proizvoda.