OBILAZAK GRADSKE ČETVRTI STENJEVEC

1.3.2017


Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić obišao je nekoliko lokacija u Gradskoj četvrti Stenjevec. Uz predsjednika, u obilasku su bili i gradski zastupnici Mario Župan, dr.sc. Zoran Čogelja, te predstavnici Vijeća gradske četvrti Stenjevec.

Prva je postaja bila Tržnica Špansko koja već godinama čeka nadstrešnicu i uređenje. Zakupci i građani koji gravitiraju toj tržnici u nekoliko navrata su se obraćali Vijeću gradske četvrti.  Natkrivanje tržnice Špansko investicija je koja nadilazi sredstva malih komunalnih akcija koja Vijeće četvrti Stenjevec ima na raspolaganju, stoga je Vijeće gradske četvrti u nekoliko navrata iniciralo razgovor na tu temu, ali od realizacije tog projekta još uvijek nema ništa. Iz Zagrebačkog holdinga 2015. godine je odgovoreno da je „izrada nadstrešnice, kojom bi se prekrila ploha na tržnici Špansko, bila dio Plana investicija za 2008. godinu. U razdoblju do 2011. godine napravljene su pripremne radnje vezane uz izradu projektne dokumentacije. Procijenjena vrijednost investicije iznosila je ukupno 3.000.000,00 kuna. Tržnice Zagreb su od spomenute investicije odustale 2011. godine prilikom izrade Plana investicija za 2012. godinu zbog financijskih nemogućnosti realizacije“.

“U samom početku stupanja na čelnu poziciju Skupštine najavio sam da svi mi kao zastupnici moramo biti korektiv Gradskoj upravi. Za zagrebačke tržnice uložen je amandman od 10 milijuna kuna, koji bi u vidu tržnice Špansko obuhvatio natkrivanje i opremanje same tržnice. Danas smo na ovom mjestu došli obići trenutno stanje tržnice te izvijestiti vas o dosadašnjem izvršenju sredstava predviđenih za ovo mjesto. Za sada je dokumentacijski projekt u tijeku tako da se nadam što prijem kretanju u samu fazu one vidljive realizacije, a to je izgradnja krova, odnosno natkrivanje“ , kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mikulić te dodao da se nedaleko tržnice također radi na nadogradnji Doma zdravlja Špansko kako bi se medicinske usluge koje ova četvrt i zaslužuje mogle tu provoditi.
 Nakon tržnice, predsjednik Mikulić obišao je u pratnji zastupnika I gradilište objekta u kojem će između ostalog biti smješten MO „Matija Gubec“. Završetak radova se očekuje do kraja godine.

 


Uz mjesni odbor nalazi se i nogometno igralište NK Kustošija. Iako tom terenu gravitira mnogo djece, za sad nisu osigurana sredstva za njegovo uređenje.

“Za ovaj bi konkretno projekt vijeće četvrti trebalo pokazati više interesa i osmisliti ga u potpunosti. Ovaj je klub i škola nogometa jedna od najboljih u Zagrebu, stoga očekujem da vijeće pošalje prijedlog uređenja prema Skupštini Grada kako bi do idućeg rebalansa proračuna mogli i za ovaj projekt osigurati sredstva“, istaknuo je predsjednik Mikulić.