Svečano otvaranje međunarodnih sajmova

22.2.2017Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić nazočio je svečanom otvaranju međunarodnih sajmova Nautika – 26. Zagrebački sajam nautike, Hotel & Gastroteh – 9. sajam gastronomije, hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa, Vinovita – Nacionalna izložba vina na Zagrebačkom velesajmu.

" Drago mi je da je ponovno povezan sajam nautike s ugostiteljstvom i gastronomijom.  Imamo dobre sajmove, ali bi ta brojka mogla rasti. Šteta je velesajma, prije svega zato što je velesajam nekad bio reprezentativan primjer održavanja sajmova i središte događanja u gradu. Tako da je stavljanje u funkciju svih ovih prostora, hala, njihova kompletna obnova, važna za Zagreb" kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mikulić te dodao da se u slučaju Zagrebačkog velesajma treba osmisliti dobar projekt, različitog sadržaja i ponude koji će u ovom dijelu južno od Save napraviti dobru priču.
"Ploviti, otkrivati, živjeti" nit je vodilja Zagrebačkog sajma nautike, ove godine u najvećem izdanju u posljednjih sedam godina. Više od 300 izlagača iz 31 zemlje prezentirat će više od 120 plovila u šest paviljona i najveći brod ikada izložen na Nautici. Riječ je o atraktivnom sport cruiseru PearlSea. Plovilo od 56 stopa (17 metara) hrvatski je proizvod i izložen je u paviljonu 7.

HOTEL&GASTROTEH pored uređaja, opreme, tehnologija i proizvoda vezanih uz Ho-Re-Ca djelatnost, hrane, pića i gastronomskih inovacija ove godine oplemenjen je ponudom vina domaćih vinara uz brojne prezentacije i degustacije. U program sajmova vratili smo Vinovitu koja ove godine predstavlja najavu buduće sinergije sa sajmovima Nautika i Hotel & Gastroteh. Na sajmu Hotel&Gastroteh izlagat će 73 izlagača iz 10 zemalja, a prostire se na 2700 četvornih metara.

Radno vrijeme sajmova je od 10,00 do 19,00 sati, a otvoreni su do nedjelje, 26. veljače.
Cijena ulaznice je 25 kuna, za umirovljenike 10 kuna, a đake i studente ulaz je  besplatan.
Svi posjetitelji koji kupe ulaznicu za sajam sa istom se taj dan mogu besplatno voziti ZET-om.
Za vrijeme trajanja sajmova parking (uključujući i Istok) oko Zagrebačkog velesajma je besplatan.