12. Noć muzeja

30.1.2017

Svečanost otvorenja 12. Noći muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, održana je u  palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu.

Ovogodišnja je tema noći muzeja bigla glazba, odnosno glazbena ostvarenja na što se u svome govoru posebno osvrnuo predsjednik Gradske skupštine dr.sc. Andrija Mikulić

- Moram priznati da me posebno veseli što je ovogodišnja tema Noći muzeja glazba. Veseli me jer je upravo glazba ono sredstvo, ona nota koja prodire do svakog čovjeka. I uvijek na poseban način. Upravo tako i sva umjetnička ostvarenja svaki čovjek drukčije percipira.Vidjeti jedan te isti rad, na tisuću drukčijih načina je bogatstvo tog rada- istaknuo je predsjednik Mikulić koji je svim posjetiteljima poručio da uživaju u noći muzeja te da kroz bogatstvo umjetničkih radova ponajprije obogate sebe.

Pozdravni govor održali su i akademik Zvonko Kusić, predsjednika HAZU, predsjednica Hrvatskog muzejskog društva Vlasta Krklec, voditeljice Noći muzeja Dubravka Osrečki Jakelić i Vesna Jurić Bulatović, izaslanik gradonačelnika grada Zagreba i pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, izaslanica Predsjednice RH i savjetnica za društvene djelatnosti i mlade Renata Margaretić Urlić, dok je otvorenje Noći muzeja 2017. Svečano proglasila ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.