Svečana sjednica Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

21.12.2016


U povodu 57. obljetnice svečanu  Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održana je svečana sjednica na kojoj su dodijeljena priznanja osvajačima medalja na Europskim sveučilišnim sportskim igrama 2016.

„Ja vama neću govoriti danas o tome što sport donosi razvoju čovjeku, snazi koju dobiva kroz sport i mudrost koju uči iz dobivenih i izgubljenih utakmica. Ja ono što iskreno želim, jest da ovu utakmicu odigramo zajedno, da istrčimo onoliko krugova zajedno koliko je potrebno da bi izgradili sport na svim razinama. Od školskog do vrhunskog. Ali trebaju i nama političarima vaši savjeti i vaša otvorenost za suradnju. Tomu se iskreno nadam i u narednoj 2017.godini.“, poručio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić.

Nazočnima su se obratili i Milan Čolić, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport - Sektor za sport i mlade, pomoćnik pročelnika, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba, Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora te prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon pozdravnih govora, prof. dr. sc. Damira Knjaza, dekana Kinezološkog fakulteta održao je kratku prezentaciju.

Kineziološki fakultet osnovan je kao Visoka škola za fizičku kulturu 1959. godine. Godine 1973. preimenovao se u Fakultet za fizičku kulturu, a konačni naziv, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, dobiva 2001. godine. Fakultet djeluje više od 50 godina kao samostalna visokoučilišna institucija u Republici Hrvatskoj na kojoj se školuju profesori i magistri kineziologije za potrebe nastave tjelesne i zdravstvene kulture u školstvu kao i magistri kineziologije u izabranoj grani primijenjene kineziologije (sport, kineziterapija ili rekreacija). Osim preddiplomskih i diplomskih visokoškolskih programa obrazovanja, Fakultet organizira i provodi poslijediplomski doktorski studij i specijalističke poslijediplomske studije. Također, u okviru Fakulteta djeluje i Studijski centar za izobrazbu trenera koji provodi izobrazbu trenera iz područja sporta, sportske rekreacije, kondicijske pripreme i fitnesa. Svi su studiji usklađeni s europskim sveučilišnim programima sličnih visokoškolskih institucija i uređeni prema načelima Bolonjske deklaracije i europskog sustava prijenosa bodova.