Savjetovanje akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece"

22.11.2016


Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić je nazočio tradicionalnom tematskom Savjetovanju akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“.

„Prije par dana obilježili smo Međunarodni dan djeteta, pa na samom početku želim djeci čestitati. Uvijek govorim da ovo sve što stvaramo danas, sve na čemu radimo, sve odluke koje donosimo, radimo iz jednog jedinog cilja- a to je naša budućnost. To su naši mladi i djeca koja će ostati iza nas. I ova starogradska vijećnica po tom je pitanju mjesto na kojem su se donijele brojne važne odluke, pokretale rasprave koje su zasigurno ostavile dubok trag i utjecat će na život generacija koje tek dolaze, a kojih te iste generacije nerijetko nisu ni svjesne koliko će te iste odluke utjecati na njihov život. Mi smo, na razini lokalne politike ti koji moraju osigurati uvjete za perspektivno odrastanje, za potpuno ulaganje u razvoj njihovog okruženja u kojemu će oni dalje stvarati“, rekao je predsjednik u pozdravnom obraćanju prisutnima.

Poruke odraslima što djeci treba i što žele odaslali su učenici OŠ Ivan Goran Kovačić, a koje su zatim, objedinjene u knjižicu, podijelili prisutnima.
Recital „Volim Vidovec“ izvela su djeca iz dječjeg vrtića Vidovec.

Glavna tema u radnom dijelu Savjetovanja bila je u znaku UN-ove kampanje „17 globalnih ciljeva za održivi razvoj“ koju je u Hrvatskoj tijekom ove godine provodio Savez društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s gradovima i općinama i Društvima Naša djeca.

Akcija „Gradovi i općine – prijatelji djece“ dio je Nacionalne strategije za prava djece u RH.