I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR - Paljenje lampaša duž Ulice Grada Vukovara

18.11.2016


U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i 25. obljetnice stradanja branitelja i civila grada Heroja i ove godine duž Ulice Grada Vukovara zapaljene su tisuće lampaša.

Nakon paljenja lampaša kod križanja Ulice Grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice održano je središnje obilježavanje u kojem su uz predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andriju Mikulića, brojne dužnosnike, izaslanstva  i građane sudjelovali umjetnici, motoristi  i pripadnici Počasno zaštitne bojne HV, Simfonijski puhački orkestar OS RH, Interventna postrojba hrvatskog redarstva Policijske uprave zagrebačke, postrojba Hrvatske vojske – bojna Nuklearno biološko kemijske obrane i postrojba kadeta Policijske akademije.

U prigodnom programu izvedeni su recitali, među kojima i vukovarske legende novinara Siniše Glavaševića "Grad to ste vi" u interpretaciji dramskog umjetnika Joška Ševe te poznata pjesma "Gospodine generale (Zapamtite Vukovar)" u izvedbi Vladimira Kočiša Zeca.
U znak mira u zrak je pušteno 200 bijelih balona. Počast su tradicionalno odali motociklisti vozeći u povorci u pratnji policije.
Pripadnici Hrvatske vojske i policije razvili su transparent s natpisom "I reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar 18.11.1991." Na platou je svijećama oblikovan i križ, a na središnju veliku svijeću, uz koju su stajali pripadnici Počasno zaštitne bojne Vukovarsko svjetlo mira položio je zapovjednik obrane Sajmišta i veteran 148. brigade HV-a Zvonko Ćurković.

Obilježavanje je održano u organizaciji Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske u suradnji s 55 udruga i klubova hrvatskih branitelja iz Zagreba.