Obilazak terena

14.11.2016



Na primanju građana u lipnju 2016. Emil Tomljanović, požalio se na držanje krupne stoke u neposrednom susjedstvu što je kršenje odredbi Odluke o komunalnom redu, ali se prekršitelji ne sankcioniraju.
Drugi problem na koji je ukazivao g. Tomljanović je kanalizacija za oborinske i odvodne vode. Navodi da je promjer cijevi koja vodi u njegovo dvorište manji od promjera cijevi sa kojim je nastavno spojena što predstavlja problem.
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić, gradski zastupnik Mario Župan i Dražen Markota, predsjednika Vijeća gradske četvrti Sesvete posjetili su g. Tomljanovića u Kobiljaku, u Sesvetskom Kraljevcu.

„Pozivam sve nadležne da rade svoj posao. Pravilnik postoji, vrijeme prilagodbe je prošlo i svi se moramo držati pravila. Kontaktirat ću pročelnika Gradskog ureda za poljoprivredu zbog više informacija, ali sam uvjeren da će se problem držanja krupne stoke u naseljenom području, riješiti. Drugi problem je neadekvatno izvedena infrastruktura. Žao mi je što naši građani u pojedinim dijelovima grada uredno plaćaju sve doprinose, a to im se ne vraća na odgovarajući način. Tragično je što građani još uvijek u pojedinim dijelovima glavnog grada Republike Hrvatske nemaju kompletnu infrastrukturu ili imaju problema zbog loše izvedenih radova. Vrijeme je da se to promijeni.“, rekao je predsjednik Gradske skupštine.

S obzirom da se godinama govori o potrebi povećanja sredstava predviđenih za mjesnu samoupravu, predsjednik se osvrnuo i na tu temu: „Problem nije samo u sredstvima već i ovlastima. Naime, Vijeća gradskih četvrti nemaju mogućnosti određivati što će se i gdje raditi, oni mogu samo predlagati. Vrijeme je da konačno provedemo decentralizaciju i damo građanima da određuje prioritete u svojem susjedstvu. Drugi problem je što čak i kad se osiguraju sredstva za određeni projekt, često projektanti ne završe projekte na vrijeme pa sredstva predviđena za ugovorene projekte, propadaju. Sve su to pitanja koja sam postavio gradonačelniku na prošloj koordinaciji pa se nadam da ćemo konačno nešto i pokrenuti nabolje.“

Nakon Sesvetskog Kraljevca, predsjednik je, na poziv Jelene Koren, obišao raskršće Vugrovečka-Dobrodolska-Puđakova.

Gospođa Koren i dvjestotinjak sugrađana iz tog dijela grada u nekoliko su navrata molili obnovu glavne ulice Dobrodol. Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba primio ih je u lipnju ove godine, nakon čega je inicirao sastanak stanara sa predsjednikom Vijeća gradske četvrti Sesvete i projektantom radova. Građani su nakon sastanka i dalje bili nezadovoljni.
Naime, u telefonskom razgovoru gđa Koren žalila se da se suprotno dogovorenome na sastanku sa predsjednikom Vijeća gradske četvrti i projektantom uređuje raskršće Vugrovečka-Dobrodolska-Puđakova na neodgovarajući način te se nogostup i cesta nepotrebno sužavaju. Navodi da u njihovoj ulici ima jako puno male djece koja će ovakvim uređenjem nogostupa i kolnika biti ugrožena. Gospođa Koren prošli tjedan je organizirala sastanak sa zainteresiranim i nezadovoljnim građanima te prikupila potpise za peticiju koja predstavlja protest građana protiv načina na koji se uređuje raskršće i ulica. Peticiju je potpisalo dvjestotinjak građana, a uručili su je predsjedniku GSGZ uoči obilaska.

„Na naš zahtjev prezentiran nam je projekt koji ne odgovara izvedenim radovima. Sužavanje nogostupa i kolnika ugrožava sigurnost djece koje u našoj ulici ima mnogo“, rekla je gđa Koren.

„Ono što vam mogu garantirati je da ću inzistirati da se sve radi po zakonu, odnosno po projektnoj dokumentaciji. Ukoliko zaista postoje odstupanja, pitat ćemo nadležne o čemu se radi. Nakon što dobijemo sve informacije, obavijestit ćemo i vas. Svi zajedno izvedenim radovima moramo biti zadovoljni, ali prije svega sigurni. Budite uvjereni da ću dati sve od sebe da to zaista bude tako“, poručio je predsjednik Gradske skupštine.