Međureligijski znanstveni simpozij na temu: „Interpretacija Isusa Krista izvan kršćanstva“

14.11.2016


Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić nazočio je otvaranju međureligijskog znanstvenog simpozija na temu: „Interpretacija Isusa Krista izvan kršćanstva“, u samostanu Svetoga Duha franjevaca konventualaca.

„Reći za Isusa Krista da je najveće ime u povijesti stvaranja, malo je. Reći za njega da je čovjek koji je iz perspektive drugih, ne samo nas kršćana, izazivao veliko zanimanje, također je malo. Dok čovjek ima vjere i ljubavi, ima i razloga za živjeti. Neka ovaj simpozij bude dobra prilika za dijalog koji nam toliko često nedostaje, pogotovo u današnjem svijetu otuđenosti, pomanjkanja tolerancije, međunarodnih i međureligijskih napetosti i netrpeljivosti. U Isusu Kristu počiva dijalog i mir, a o našoj vjeri, o Isusu Kristu bit će izdane tisuće knjiga, ali nijedna nikad neće moći živu vjeru čovjeka staviti na papir“, poručio je predsjednik u pozdravnom govoru.

Pokrovitelj događanja bila je Gradska skupština Grada Zagreba, dok su događaj organizirali Nadbiskupijski pastoralni institut u Zagrebu i Centar “Hrvatski areopag” Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca.