PREDSJEDNIK GRADSKE SKUPŠTINE POSJETIO OŠ VRAPČE

28.10.2016Iako nije mogao prisustvovati proslavi dana kruha, predsjednik Skupštine dr.sc. Andrija Mikulić obvezao se posjetiti Osnovnu školu Gornje Vrapče te je današnje prijepodne iskoristio za upoznavanje s problemima te škole koja se s nešto više od 230 učenika ubraja u manje škole Grada Zagreba. Iako broj djece nije velik, kapaciteti škole su i dalje prilično nedovoljni, što veličinom učionica, što njihovim nedostatkom.

Međutim, problem škole koja je prije par godina proslavila 50.rođendan nije u prvom redu nedostatak kapaciteta i premalo prostora, već parcela na kojoj je škola izgrađena. Naime, škola se nalazi na privatnom zemljištu, čime se dolazi do zaključka da više od 50 godina imovinsko-pravni odnosi nisu riješeni. Obzirom da se zbog toga ne može škola dalje proširivati, predsjednik Skupštine već je sazvao sastanak nadležnih pročelnika koji će po prvi puta sjesti za stol s ravnateljicom škole te vidjeti u kojem smjeru djelovati samo kako bi se došlo do rješenja koje se ovdje desetljećima iščekuje.

Nakon službenog razgovora s ravnateljicom Osnovne škole „Gornje Vrapče“ Ani Grbin Janović, predsjednik je jedan školski sat proveo s učenicima 4. A razreda koji su mu zatim postavljali razna pitanja o Skupštini, ali i samom političkom životu.