PRIMANJE GRAĐANA

27.10.2016


Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić primio je  građane s područja Čulinca, koji su upoznali predsjednika s problemom izgradnje škole, te neriješenim imovinsko pravnim odnosima vezanim uz izgradnju ceste u Čulincu koja prolazi preko parcela u privatnom vlasništvu.

Na izgradnju škole na ovom području Čulinca građani čekaju već više od 20 godina. Programom radova kapitalnih ulaganja u objekte društvenih djelatnosti u 2016. planirana su sredstva za izradu projektne dokumentacije i rješavanje imovinskih odnosa. Međutim, iako Grad Zagreb ima rezerviranu lokaciju, zemljište je u cijelosti u vlasništvu privatnih osoba, a kako sada stvari stoje, čini se da i dalje nije realno očekivati da će se ti imovinsko-pravni odnosi riješiti do kraja godine.
 
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, dr.sc. Andrija Mikulić, istaknuo je kako je nedopustivo  zadiranje u privatno vlasništvo, a da prije toga nisu riješeni imovinsko pravni odnosi, te obećao da će dati sve od sebe kao posrednik između građana – vlasnika spornih parcela i pročelnika Gradskog ureda  za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinka Bilića da se dogovori novi sastanak i dođe do rješenja koje bi zadovoljilo obje strane.