15. Memorijalni ultramaraton Zagreb - Vukovar

18.10.2016


Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić je nazočio startu 15. Memorijalnog ultramaratona Zagreb-Vukovar.

„Našim braniteljima se trebamo uvijek pokloniti, zahvaliti im. Ne smijemo dozvoliti da se njihov put, njihova žrtva i njihova borba za slobodu, zaboravi. Dok su u našim mislima, oni će vječno živjeti. Hvala svim braniteljima jer da nije bilo vas, ne bi bilo ni nas.“, poručio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Delegacija  Grada Zagreba u sastavu: Milan Bandić, gradonačelnik, dr.sc. Andrija Mikulić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Miodrag Demo, koordinator Gradskog ureda za branitelje Grada Zagreba i Vlasta Ivčević, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za branitelje položila je vijenac i zapalila svijeću na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu siječanjskih žrtava.


 


Udruga dragovoljaca HOS-a Zagreb, 15. put organizira međunarodni Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar: “Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata”. Sportski dio natjecanja odvijat će se na dionici Zagreb – Vukovar od 18.  do 22. listopada 2016. Dužina staze iznosi 344,1 km, što je ujedno i jedan od najdužih ultramaratona u ovom dijelu Europe.