„I ti to možeš!“ – Akcija „21 kolica za sport“

17.10.2016Početak akcije „I ti to možeš!“ – Akcija „21 kolica za sport“ obilježen je dodjelom kolica Tomiju Brajši, članu Plivačkog kluba „NATATOR“ u dvorani „Dragutin Šurbek“, u prostorijama Sportskog saveza Grada Zagreba.
Član plivačkog kluba ‘Natator’, koji je 2003. osnovala hrvatska paraolimpijka Ana Sršen, diči se brojnim naslovima i uspjesima; državni je prvak u kategoriji S5, mlada nada Hrvatskog paraolimpijskog odbora te sportaš u Individualnom programu posebne skrbi HPO-a.

“Ljudi kao što je Tomi dokaz su i primjer svima nama da u životu ne postoje nikakve barijere”, rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić, saževši tako u malome istinsku vrijednost sportaša-invalida.

Specifično dizajnirana kolica, koja odgovaraju njegovim potrebama, omogućili su Udruga Hrvatska reprezentacija i proizvođač medicinskih pomagala Bauerfeind. Ovime je označen početak akcije tijekom koje će po jedan mladi, perspektivni sportaš s invaliditetom iz svake županije (i grada Zagreba) dobiti kolica izrađena po posebnoj narudžbi, prilagođena mjerama i potrebama individualnog korisnika te vrsti sporta kojom se bavi.

Misija Hrvatske reprezentacije je promocija hrvatskog sporta i hrvatskih sportaša na svim razinama, a cilj je Hrvatska u kojoj se što više djece i mladih bavi sportom.