Tradicionalno druženje članova Udruge slijepih Zagreb sa zastupnicima Gradske skupštine

14.10.2016
 
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa, održano je tradicionalno druženje članova Udruge slijepih Zagreb sa zastupnicima Gradske skupštine Grada Zagreba, predstavnicima Gradskih ureda Grada Zagreba i Zagrebačke županije te donatorima, sponzorima, predstavnicima srodnih udruga, vanjskim suradnicima i prijateljima Udruge slijepih.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić zahvalio se Udruzi na pozivu te izrazio nadu da će se u budućnosti i dalje raditi na izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom:  "Bez obzira na pomake, još uvijek je najveći problem osoba s invaliditetom, a posebno slijepih i slabovidnih, socijalna isključenost. Siromaštvo, nezaposlenost i socijalna izolacija najveće su boljke našeg društva. Zapošljavanje osoba s invaliditetom, na žalost, oduvijek je bio najveći problem našeg društva, danas još i više. Nedavno sam na proslavi 95 godina Saveza gluhih u Zagrebu također istaknuo, a ponavljam sada i vama- sve ono što vi doživljavate kao preprekom, ne smije nam biti prepreka u svakodnevnom radu i zajedničkom životu. Ja vam iskreno želim još više volje i hrabrosti za ustrajanjem na vlastitim životnim ciljevima- istaknuo je predsjednik Skupštine te dodao da je 60 godina postojanja udruge dokaz  da se ustrajnošću može puno toga u životu postići".

Razgovor su nastavili o problemima s kojima se slijepe i slabovidne osobe susreću, ponajviše o visokim cijenama tiflotehničkih pomagala koja se ne mogu dobiti putem Hrvatskog zavoda zdravstvenog osiguranja i smanjenje broja pomagala koja se mogu ostvariti putem istog Zavoda. Ova Udruga  slijepih Zagreb okuplja i brine o slijepim osobama s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a trenutno ima 1218 člana, od kojih su šesnaestorica invalidi Domovinskog rata.

Druženju su nazočile i potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Vesna Sudar te gradska zastupnica dr. sc. Ana Stavljenić- Rukavina.