DELEGACIJA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA ODALA POČAST BORISU BUZANČIĆU

10.10.2016


Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić predvodio je delegaciju Gradske skupštine Grada Zagreba  koja je u povodu obljetnice smrti Borisa Buzančića, prvog gradonačelnika Grada Zagreba nakon osamostaljenja Republike Hrvatske položila vijenac i zapalila svijeću na njegovom grobu na groblju Mirogoj.

„Boris Buzančić bio je vrhunski glumac kojeg će generacije pamtiti po maestralnim izvedbama kako kazališnih, tako i televizijskih i filmskih rola. Ono što ne smijemo zaboraviti da je bio i prvi gradonačelnik Grada Zagreba. Neki će reći da je imao ambiciozne planove kao gradonačelnik, ali ja bih ga prije nazvao vizionarom, sanjarom i domoljubom. Na žalost, dogodio se rat i svima nama jedina ambicija postala je sloboda i kraj krvoproliću. Danas odajemo počast čovjeku koji je uvijek bio u službi građana i kao glumac i kao političar. Hvala mu na tome“, rekao je predsjednik Gradske skupštine.

U delegaciji su bili:  Vesna Sudar, potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba te gradski zastupnici Nenad Viduka i dr.sc. Zoran Čogelja.

Boris Buzančić izabran je za gradonačelnika Grada Zagreba nakon prvih demokratskih izbora. Tu je dužnost obnašao od 1990. do 1993., a od 1992. do 1995. bio je saborski zastupnik. Krajem '90 - ih napustio je politiku i vratio se glumi.