Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba

10.10.2016U povodu 106. godišnjice osnutka, održan je Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba. Cilj akcije je razvijanje svijesti i odgovornosti građana, a pogotovo mladih u području prevencije od nastanka požara i ispravnom postupanju u slučaju nastanka i gašenja požara. Manifestaciji je nazočio i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić.

„Drago mi što se odazvalo ovoliko roditelja i djece. Ovakvim zabavnim edukacijama kod mališana razvijamo njihovu pozitivnu percepciju tog humanog i nesebičnog zanimanja. Naime, najveći problem zagrebačkih vatrogasnih postrojbi je privlačenje novih članova pa se nadam da će određen broj upravo ovih mališana kad odrastu postati vatrogasci. Našoj postrojbi čestitam 106. rođendan i zahvaljujem se svim članovima za sve što čine za građane Grada Zagreba jer oni vatrogastvo ne smatraju poslom već životnim pozivom“, rekao je predsjednik Gradske skupštine.

Ovogodišnja manifestacija se sastojala od niza interaktivnih i edukativnih radionica. Između ostalog, vatrogasci su izveli pokaznu vježbu spašavanja iz automobila, a vatrogasci-ronioci zaronili su u bazen kojeg koriste za vježbe. Na samom ulazu djeca su dobila rasporede sati, bilježnice i mandarine. Osim vatrogasaca u Danima otvorenih vrata sudjelovao je i Hrvatski auto klub sa simulatorom prevrtanja, te policija i Hrvatski crveni križ.