„Pokreni svoj život: saznaj svoj kardiovaskularni rizik“

3.10.2016


U sklopu obilježavanja Svjetskog dana srca, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić sudjelovao je u javnozdravstvenoj akciji „Pokreni svoj život: saznaj svoj kardiovaskularni rizik“ koja se održala na glavnom gradskom trgu.

„Činjenica je da ne brinemo dovoljno o svom zdravlju, a zdravlje je najvrednije što imamo. Brzi tempo života, borba za egzistenciju, nezdrava prehrana i premalo kretanja razlozi su zašto su Hrvati u visokorizičnoj skupini oboljelih od kardiovaskularnih bolesti. I zato pozivam sve građane da se barem odazovu na besplatna testiranja jer ne treba čekati prve simptome, prevencija čuva zdravlje“, poručio je predsjednik Gradske skupštine.

Građani su od 10:00 do 13:00 sati mogli provjeriti krvni tlak, kolesterol i glukozu te na temelju ova tri važna parametra saznati osobni kardiovaskularni rizik.

Organizator akcije je Zaklada Hrvatska kuća srca u suradnji Grada Zagreba – Gradskog ureda za zdravstvo, Zaklade “Hrvatska kuća srca“, Hrvatskog kardiološkog društva i Hrvatske udruge kardioloških medicinskih sestara.